10 praktische tips om te 'ontladen' van negatieve energie

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd welke externe factoren van grote invloed zijn op je energieveld. De hamvraag is dan natuurlijk: wat kan je eraan doen om deze negatieve energie weer uit je energieveld te krijgen. 

De eerste stap is je heel bewust worden dat deze aspecten invloed op je hebben. En waarschijnlijk meer dan je nu denkt. 

De 10 praktische tips

Daarnaast is het zaak om – idealiter meerdere keren per dag – aandacht te geven aan het schoonmaken van je energieveld. Dit kan je doen door:

  1. Letterlijk even alles van je los te schudden

Terwijl je stil staat begin je je handen te bewegen, je schouders te bewegen en zo steeds meer je hele lichaam te laten bewegen in een schudbeweging richting de grond. Waarbij je in gedachten neemt dat je hiermee alle negatieve energie en energie van anderen uit je energiesysteem los schud

  1. De natuur in

De natuur heeft een super krachtige reinigende werking. Door dagelijks een half uurtje in stilte de natuur in te gaan, heb je een natuurlijke schoonmaker te pakken

  1. Mediteer

Mediteren is een prachtige manier om je hoofd tot stilstand te brengen en je gedachten tot rust te laten komen. En als je veel gedachten houdt: om inzicht te krijgen in de gedachten die je hebt. Zijn ze positief? Of halen ze je naar beneden? Elke keer als je gedachten krijgt laat je ze weer los en ga je met je aandacht naar je ademhaling. Oefening hierin baart kunst.

  1. Energetische reinigers

Er zijn een heleboel energetische hulpbronnen die je kunnen helpen om je eigen energieveld en die van je huis of werkomgeving te reinigen. Witte salie en palo santo kan je hier goed voor gebruiken. Ook aura sprays en edelstenen zijn hierin ondersteunend

  1. Luister naar helende frequenties

Zoals het onderzoek van Masaru Emoto mooi aangeeft, heeft geluid een enorme impact. Door regelmatig healing frequenties op te zetten (528Hz, 174Hz, 285 Hz, 396 Hz, 417Hz, 639 Hz, 741 Hz, 852 Hz, 963 Hz, 432 Hz) breng je je energieveld weer in een fijnere flow.

  1. Ontspanningsgerichte fysieke oefeningen

Een mooie manier om spanning te ontladen uit je lichaam is het doen van emotioneel lichaamswerk, bv. Door TRE oefeningen (tension release excersises). Met deze techniek schud je de spanning letterlijk van je af, iets wat je dieren van nature ziet doen om te ontladen. 

  1. Goed aarden

Als er iets belangrijk is om negatieve energie uit je lichaam te laten stromen, is dat je goed geaard bent. Dat wil zeggen dat je een sterke verbinding maakt vanuit je energieveld en dan via je voeten en je stuitje drie energiebanen door laat stromen tot aan de kern van de aarde.

  1. Wit licht visualiseren

Wat ook heel goed werkt is om een kraan of waterval boven je hoofd te visualiseren, waardoor je je in gedachten energetisch laat schoon spoelen en alle negatieve energie en die van anderen van je af laat stromen.

  1. Je energieveld naar je toe halen

Als je energieveld (aura) ver openstaat, betekent dat dat je heel gevoelig bent voor de energie van anderen. Die lopen als het ware dwars door jou(w energieveld) heen. Haal in je gedachten je energieveld naar je toe  totdat het als een hele dikke stevige laag om je heen voelt. En sluit deze vervolgens af met een glazenbol, zodat je er wel doorheen kan kijken, maar niemand nog jouw energieveld in kan. Dit zorgt er niet voor dat de spanning eruit gaat die erin zit, maar beperkt wel de hoeveelheid negatieve energie die je oploopt. 

  1. Healing sessie

Je kan je ook laten ondersteunen door naar een energetische therapeut, healer of andersoortige therapeut te gaan die gericht is op het opsporen en releasen van blokkades in het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Op deze manier kan je vaak op een nog net iets dieper level de spanning loslaten.

Mocht je hier interesse in hebben, dan ben je van harte welkom voor een sessie

Liefs,

Simone

Scroll naar top