Psychosomatische betekenis van gewrichten

Je ziel wil maar wat graag met je communiceren! En gebruikt daarvoor onder andere je lichaam. Wel zo fijn om een beetje op weg geholpen te worden met wat je ziel waarmee bedoelt! Daarom in deze blog een verdieping op de psychosomatische betekenis van je gewrichten. 

Waar staat welk gewricht voor?

Laten we de gewrichten van top tot teen aflopen. In totaal zijn het er 13, waarvan 7 verschillende. 

Atlas
Je atlas (in je nek) staat voor Zijn. Je ziel nodigt je uit om helemaal in je eigen kracht te gaan staan vanuit jouw Zijn, jouw Bron. 

Schouders
Je mag ergens voor gaan staan! Wat staat je in de weg om dat te doen? 

Ellebogen
Staat voor neerzetten. Wat heb jij meer (of juist minder) neer te zetten? 

Polsen
Jaja, deze mogen lekker wapperen! Oftewel, je mag daadwerkelijk iets uit je handen laten komen. Of doen ze dat juist te veel? 

Heupen
Deze staan voor balans. Aan jou de uitnodiging te onderzoeken waar(door) je uit balans bent, wat je te balanceren hebt. 

Knieën 
Je knieën staan voor in beweging komen. Waar mag jij meer naartoe gaan bewegen? Of juist minder? 

Enkels
Je enkels hebben te maken met je levensritme. Ga je gehaast door het leven, dan word je uitgenodigd het rustiger aan te doen. Andersom kan natuurlijk ook 😉

Zoals je kunt zien zijn de antwoorden niet zaligmakend. Je zal altijd zelf het onderzoek moeten doen, wat de specifieke boodschap is voor jou. Wel is het een prachtige manier om een eerste indicatie te hebben van wat je lichaam en ziel je te vertellen heeft! 

Verschil tussen links en rechts

Elk gewricht heeft dus z’n eigen ‘boodschap’ voor je. Waarbij het goed is om te weten dat er ook nog een verschil is tussen de linkerkant en rechterkant van je lichaam.

Zo staat je de rechterkant van je lichaam voor je mentale kant:  je fantasie, je filosofie, je (over)denken en mentale overtuigingen.

De linkerkant staat voor je  emotionele kant: je gevoel, je creativiteit, je spontaniteit, je inlevingsvermogen en emotionele overtuigingen.

Veel plezier met jouw ontdekkingsreis!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden wat jouw gewrichten jou specifiek te vertellen hebben? Het is super waardevol om je te laten begeleiden in een reis jouw lichaam in. 

Mocht je deze reis onder begeleiding willen maken? Sluit dan aan bij het retraite-weekend van 4-5-6 juni of neem contact op voor 1-op-1 begeleiding.

Liefs,
Simone

Scroll naar top