De emotionele impact van corona op (niet) schoolgaande kinderen

'Kinderen lopen een grote leerachterstand op door alle corona maatregelen'

Klopt, als we het afzetten tegen een normale gang van zaken. De wereld is alleen alles behalve normaal momenteel.

Waarom schrijven we dit jaar niet af en beginnen we volgend jaar weer opnieuw met dit schooljaar? Dan hebben alle kinderen opeens een leervoorsprongDan is alles wat ze nu leren uit de boekjes mooi meegenomen.

Hoeveel zal het wel niet opleveren als de druk er even af mag? Voor de docenten, voor de ouders?

Deze tijd is zo verwarrend en impactvol. Voor ouders, voor kinderen, voor praktisch iedereen. En dan te bedenken dat kinderen zoveel sensitiever zijn voor prikkels, emoties, energieën. Zij voelen nog meer alle onrust,  angst,  boosheid, verdriet en frustratie die gaande is.

Die energie de ruimte geven om te transformeren, uit het lichaam te laten komen, is zoveel belangrijker dan het leren van een rekensom.

Dat kan volgend jaar ook nog. Alle opgekropte energie gaat nog jaren mee als je daar geen aandacht aan geeft. Met alle psychische en fysieke gevolgen van dien.

kind spelen
buiten spelen

Laat de kids extra ravotten, springen, stuiteren, zich losschudden, even lekker schreeuwen. Laat ze hun energie eruit gooien op een manier die bij hen past (en anderen niet beschadigt 😉). Dat levert zo ontzettend veel winst op.


Daarbij.. een kind heeft de neiging alles op zichzelf te betrekken. Laat ze daarom elke dag minimaal één keer weten dat de onrust en stress NIETS met hen te maken heeft. Laat ze ervaren dat je ze ziet en hoort op een manier die ze begrijpen. Dan is de schade die ze overhouden aan deze periode stukken minder groot dan de leerachterstand die ze nu oplopen. Een leerachterstand,  puur omdat we met elkaar hebben afgesproken dat je op een bepaalde leeftijd in een bepaalde klas hoort te zitten.

Zen-moment samen met je kind

Laten we deze bizarre periode aangrijpen om een shift te maken naar compassie, begrip, naar ‘samen’.

Dan komen we er wijzer uit dan ooit! 🙌

 

Een prachtige laagdrempelige manier om hier samen met je kind een stap in te zetten is het dagelijks inlassen van een of meerdere stilte-momenten samen. Een minuutje stilte of een spelletje maken van letten op ademhaling of het samen doen van een yoga-pose. Kleine tijdsinvestering, een groot plezier voor allemaal. 

Ik wens iedereen die het kan gebruiken heel veel liefde,  zachtheid en compassie. Zowel voor zichzelf als naar anderen.

 

Het licht is in zicht,  nog even volhouden allemaal!

 

Liefs,

Simone

Wie is Simone van den Berg

Bewustzijn is voor mij dé sleutel naar meer liefde, compassie en verbinding. In eerste instantie voor jezelf, vervolgens met een ander. Het is mijn passie om mijn kennis en ervaring te delen over alle aspecten die je in de weg kunnen staan in het vinden van een pure verbinding met jezelf. Dit doe ik via blogs, vlogs en (online) trainingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top