Externe invloeden die jouw energieveld onbewust beïnvloeden

Simpel gezegd bestaat energie uit allerlei verschillende frequenties met verschillende ‘lading’.

Zo hebben schaamte, schuld, angst, boosheid en frustratie een hele lage frequentie. En zie je juist een hele hoge trilling bij mensen die verlicht zijn en vrede, liefde en plezier ervaren.  

Nu word je voor een groot deel beïnvloed door de energie (trilling) van je omgeving.  Super belangrijk dus om een omgeving om je heen te creëren van positiviteit en liefde!

Hoe meer je je verbindt met een hoge frequentie, hoe liefdevoller, ontspannender en zingevender je leven zal zijn.

Op welke manier beïnvloedt de sfeer van jouw omgeving jouw energie

Uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Masaru Emoto blijkt dat watermoleculen sterk reageren op de energie om zich heen. Zo ontstaan er hele mooie kristalvormen bij een liefdevolle omgeving en juist lelijke structuren in omgevingen waar negativiteit heerst (zie afbeelding). 

Best scary als je ziet wat de effecten zijn én te bedenken dat je lichaam voor een overgroot deel uit water bestaat.

Super belangrijk dus om een fijne omgeving om je heen te creëren én je energieveld regelmatig op te schonen van negatieve energie.

Alledaagse externe boosdoeners om rekening mee te houden

Momenteel zijn er op grote schaal twee enorme (tegenstrijdige) energetische krachten tegelijkertijd aanwezig: 👉  De angst, stress en zorgen rondom covid 👉  De stijging van de frequentie / trilling van de aarde Afhankelijk van waar je je mee verbindt (meeste aandacht aan geeft), zal je hier positief of negatief door beïnvloed worden.

Daarnaast zijn er een heleboel ‘dagelijkse’  omgevingsfactoren die van invloed zijn:

 

  • Mensen in je directe omgeving (werk en privé)

Ze zeggen wel ‘daar waar je mee omgaat, word je mee besmet’ en dat is helemaal waar. Heb jij mensen in je omgeving die negatief denken, angstig zijn, boosheid of woede in zich hebben? Dan zal je jezelf daar goed voor moeten afschermen wil je daar geen last van ondervinden. Anders ‘word’ je meer en meer die energie en ga je het beschouwen als die van jezelf. Met alle gevolgen van dien.

  • Je leefomgeving

Omring je je vaak met mensen om je heen – bijvoorbeeld omdat je in een druk bewoond gebied woont of werkt – dan is de kans op ‘ruis’ in je energieveld een stuk groter dan wanneer afgezonderd leeft. Een andere omgevingsfactor die veel (positieve) impact heeft is het hebben van natuur om je heen. De natuur heeft van zichzelf een hoge frequentie en kan daardoor enorm ondersteunend en verrijkend zijn voor je energieveld. 

 

  • Je eigen gedachtengoed

De gedachten die je hebt over jezelf en over anderen heeft net zoveel impact op jezelf als invloeden van buitenaf. Denk jij vanuit angst en oordelen? Of kijk je liefdevol en compassievol naar alles wat er is? Dat laatste gaat je enorm veel extra levensgeluk opleveren!

 

  • Sociale media

Alle informatie die je binnenkrijgt door het te zien, lezen of horen heeft impact op jouw energiesysteem. Check dus vooral of de mensen en organisaties die jouw tijdlijn vullen je positieve energie geven of niet. Trekt iemand je leeg? Zorg dan dat je geen meldingen meer krijgt van deze persoon.  Zoek vooral mensen of pagina’s op waar je wél energie van krijgt. Volledig loskoppelen van social media (al is het als experiment om te ontdekken wat het met je doet) kan ook enorm helpend zijn. 

 

  • Nieuws

Hoe vaak doe jij een rondje nieuwspagina’s? Of kijk je het nieuws? Helaas zijn het vooral angstberichten of negatieve ‘happenings’ die de media uitzendt. Deze hebben een enorme impact op je energiesysteem, deze krimpt als het ware samen. Hierdoor raak je een stukje rust, balans en vrijheid kwijt van waaruit je liefdevol en gebalanceerd naar de dingen kan blijven kijken. Maak voor jezelf een bewuste keuze in hoevaak en hoelang je het nieuws aandacht geeft, experimenteer hier ook eens mee. En neem daarbij de tijd om bij jezelf te checken wat voor invloed het heeft (gehad) op je gemoedstoestand en energieniveau. Al doende leer je wat voor jou het meest prettig is. 

Goed nieuws

Fijn hè, om te weten dat er zoveel factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat je energieveld ‘vervuild’ wordt 😉

Ik heb echter ook goed nieuws: hoe meer je je bewust wordt van deze invloeden, hoe meer je deze ook kan ‘managen’.  Hierover in het volgende blog meer. 

De eerste stap voor nu: vergroot je bewustzijn hoe bovenstaande externe factoren van invloed zijn op jouw energie en gemoedstoestand. En trek daar je conclusies uit 🙂

Liefs,
Simone

ijsstructuur tuin

Deze laatste afbeelding is een foto van een tegel in mijn voortuin. Ik geloof dat er toen wel een fijne energie rond mijn huis was 😍

Scroll naar top

Jouw droom ook manifesteren?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Een grote droom van mij komt uit: samenwonen met mijn grote liefde. Om dat te vieren geef ik 222 euro korting op de online training Manifesteren vanuit hart en ziel!

Kortingscode: SuccesVieren222

Tip: onthou de kortingscode! Deze vul je zelf in bij het afrekenen.