Aarden & beschermen energieveld

Zeker voor hooggevoelige mensen is het super belangrijk om goed geaard te zijn én een afgeschermd energieveld te hebben. Heb je dat niet, dan word je een energetische speelbal van je omgeving. Dan word je als het ware de energie die er om je heen hangt. Is dat een hele fijne, positieve energie, dan zal je daar geen probleem mee hebben. Is de energie echter zwaar, donker, belastend, dan wil je die ver buiten je houden.

Hoe dan ook ben je er het meest bij gebaat dat je in je eigen energie bent en blijft. Dan sta je het dichtst bij jezelf, zijn je gevoel en verstand op één lijn en zit je het lekkerst in je vel.

Praktische oefening om te aarden & energieveld te beschermen

Kijk je liever naar een instructiefilmpje? Klik dan hier of scroll naar beneden.

Stap 1. Aarden

Het begint bij goed (leren) aarden. Dit is de basis van je eigenheid, kracht en stabiliteit. Dit doe je door naar je buik in te ademen en dan met kracht uit te ademen naar de grond toe, waarbij je visualiseert  (of voelt) dat via je voetzolen wortels de grond in schiet, helemaal tot het centrum van de aarde. Daar maak je ze denkbeeldig ergens aan vast.

Stap 2. Energieveld afschermen

De tweede belangrijke stap is het afschermen van je energieveld. Dit kan je op meerdere manieren doen. Bijvoorbeeld door te visualiseren dat er een mooie witte wolk boven je hoofd hangt (symbool voor de kosmos / het universum) en van daaruit te visualiseren dat je een laagje daarvan om je heen trekt. Helemaal rondom en tot aan de grond. Zodat je volledig afgeschermd bent. Je kan dit ook doen door te visualiseren dat je een glazen stolp om je energieveld heen plaatst of een flexibele huls waardoor niemand in jouw energieveld kan komen. Het mooie aan een doorzichtige afscherming is dat je de ander wel kunt zien en de ander jou ook. Maar dat er geen vermenging van energie is.

Tip voor hooggevoelige / hoogsensitieve personen: de kans is groot dat jouw energieveld enorm ver open staat (soms vele meters om je heen). In dat geval is het raadzaam om eerst je energieveld naar je toe te halen tot een compacte bol van ca 1 meter rondom je. En deze vervolgens op bovenstaande manier af te schermen. 

Stap 3. Energieveld opschonen

Vervolgens ga je je energieveld vullen met wit licht door te visualiseren dat je onder een prachtige waterval van wit licht staat. Dit energieveld bestaat uit jouw fysieke lichaam en een (halve) meter daar omheen. De waterval begint met het opschonen van je hoofd, waardoor al je gedachten zo van je afgespoeld worden. Vervolgens wordt je keel gevuld met wit licht, je borst, je buik, etc. Net zo lang totdat je fysieke lichaam helemaal gevuld is met wit licht. Vervolgens wordt ook de laag om je heen (je emotionele, mentale en spirituele lichaam) volledig opgeschoond en gevuld met het prachtige licht.

Stap 4. Energiecentra opschonen

Tot slot ga je 7 belangrijke energiecentra – ook wel chakra’s genoemd – opschonen en activeren. Dit doe je door te visualiseren dat uit de prachtige witte wolk boven je hoofd een gouden koord komt, die zo je kruin in gaat en door je hele lichaam heen gaat (door alle energiecentra heen) om tot slot via je stuitje de grond in te schieten tot het centrum van de aarde. Ook dit koord maak je denkbeeldig ergens aan vast. Hierdoor ben je nóg beter geaard:  linkerbeen, rechterbeen én gouden koord.

Je kan dit extra bewust doen door bij elk energiecentrum even stil te staan en uit te spreken dat je deze uitzuivert van alle negatieve energieën en hem openzet / activeert.  Deze centra bevinden zich op de volgende plekken in je lijf: kruin, derde oog (punt vlak boven je wenkbrauwen), keel, hart, zonnevlecht, vlak onder je navel en bij je stuitje. 

Waar, wanneer en hoe vaak?

Aarden en het opschonen en beschermen van je energieveld  kan je zien als dagelijks ‘klein’ onderhoud om goed voor jezelf en je energieveld te zorgen. Het is daarom super belangrijk om er een gewoonte van te maken om dit ritueel regelmatig te doen. 

Ik zou er zeker je dag mee beginnen en ook tussendoor nog een keer doen. In het begin ben je er wellicht wat meer tijd voor kwijt omdat je het je eigen moet maken, je zult zien dat het gaandeweg steeds makkelijker en sneller gaat! Je het zowel zittend, liggend of staand doen. Vind daar vooral je eigen weg in. 

Ook de locatie waar je dit doet maakt niet uit. Zit je op je werk of ben je bij iemand op bezoek die een minder fijne energie heeft? Dan is de wc een perfecte escape om jezelf uit te zuiveren van alle negatieve energieën en een extra stevige beschermlaag om je heen te zetten. Heb je behoefte aan extra energetische ondersteuning? Dan is een plek in de natuur een aanrader. 

Groot onderhoud

Op het moment dat je jezelf langere tijd hebt blootgesteld aan negatieve / zware energieën (veelal onbewust), dan kan het zijn dat je lichaam daar signalen van gaat geven: je bent vaak moe, krijgt last van spieren of gewrichten of ervaart negatieve / depressieve gevoelens. In dat geval kan het raadzaam zijn om je energieveld eens goed op te laten schonen door een energetische healing. Daarmee wordt je energieveld grondig gereinigd, waardoor het zelf aarden en afschermen veel makkelijker zal gaan. 

Instructiefilmpje aarden & beschermen energieveld

Scroll naar top