Een Kinder surprise-ei, ken je die nog?

Ooit de parallel gelegd met een potentiële nieuwe liefde? Ik wel 😉 En deel graag mijn bevindingen met je. Het heeft mij doen inzien dat ik beter nét iets anders met mijn potentiële nieuwe liefde om kan gaan…

Ik ben geen kind meer

Daar gaan we dan. Het Kinder ei ligt voor mij op tafel. En eigenlijk begint het hier al mee: KINDER ei. De naam alleen al. Ik ben helemaal geen kind meer! Dus tja, in hoeverre past het ei dan wel bij mij? Of ik bij het ei?! Alleen deze gedachtegang houdt mijn hoofd aardig bezig en vind er dan ook van alles van.

Best wel vergelijkbaar met de eerste ontmoeting van een potentiële partner… hoe vaak roept mijn eerste indruk niet op ‘dit is niets voor mij’ of ‘ben ik wel leuk genoeg?!’ Spijtig maar waar heeft dat in de loop der jaren veel potentiële partners afgeschrikt.

Ik hou niet van melkchocolade

Maar goed, ‘lekker boeien’! Het ei en ik zijn er nu toch en ik hou van verrassingen, dus kom maar door met het ei! Ik open de verpakking. Wat een teleurstelling! Het blijkt melkchocolade te zijn, totaal niet mijn favoriet. Het liefst laat ik het ei gelijk links liggen, in de hoop op een pure of witte chocolade variant in de toekomst.

Zo ook qua partner, trekt zijn uiterlijk of kleding me niet aan of heeft hij rare hobby’s? Vaak ben ik gelijk gaan zoeken naar anderen eieren.

Wat een verrassing!

Aangezien ik niets beters te doen hebt, besluit ik het ei toch open te maken. Krijg nou wat! Aan de binnenkant zit heerlijke witte chocolade. Dat is nog eens een meevaller. En in combinatie met de melkchocolade blijkt dit ook nog eens een heerlijke samensmelting te zijn.

Zo is het vaak ook met een date: door het leren kennen van de context van de persoon, ontstaat al vrij snel een nieuw en meer kloppend beeld van de persoon. Wat de uiterlijke schil een beetje doet vervagen.

Samen bouwen

En daar blijft het niet bij, want bij het openen van het ei blijkt er nóg een verrassings-ei in te zitten. Een nieuw omhulsel om te ontdekken. Wat een feest. Steeds dichter kom ik bij de kern van het ei, een spannende leuke ontdekkingstocht. En wat blijkt: nu ik steeds dichterbij mag komen krijg ik ook nog een klein instructieboekje te zien om het plaatje compleet te maken. Hoe fijn is dat! Samen puzzelen we nog even verder en steeds meer komt de ware kern tot uiting. En dan, dan heb ik een goed beeld om te zien of het wat voor me is.

Ik ben ook een ei

De grap is natuurlijk dat ik zelf net zo goed een ei ben. En ik word niet graag beoordeeld op mijn uiterlijk, ben namelijk van mening dat het om mijn kern gaat. En tegelijkertijd ben ik zeer bekwaam in het beschermen van mijn innerlijke ei.

Heel lang is mijn melkchocoladeschil er eentje geweest van zelfbescherming: je mag mij pas zien als je mijn code gekraakt hebt. Alleen: de Da Vinci code was er niets bij. En daarmee heb ik de ander, maar ook mezelf enorm tekort gedaan.

Blij ei

De afgelopen jaren heb ik mijn eigen gebruiksaanwijzing nog eens goed doorgenomen en heb ik inmiddels door hoe leuk en mooi ik van binnen eigenlijk ben. Zonde om dat achter slot en grendel te houden! En het leuke is, nu ik zelf blij word van mezelf, is het juist leuk om dat met anderen te delen. Ik ben een blij ei dus 😉 Jij ook?

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top