De tweede van de 3 V’s: verstillen. Even alle gedachten en spanningen die je hebt van je af laten glijden en opgaan in het hier en nu.

Ik hoor je denken ‘hoe dan?!’

Lang klonk dit als muziek in mijn oren, maar had ik totaal geen rust of know how hoe dit voor elkaar te krijgen. Het was makkelijker gezegd dan gedaan.

Inmiddels ben ik zover dat het me behoorlijk goed lukt 😍 Zelfs in een week waarin ik als reisleider een week met 40 mensen op pad ben 💪

Dit is hoe ik het doe..

Ik begin met het uitzoeken van een rustige plek, liefst in de natuur, waar ik me prettig voel en niet teveel prikkels om me heen ervaar. Vervolgens maak ik dat plekje helemaal eigen, door te zorgen dat ik lekker genoeg zit om daar even te blijven.

Vervolgens visualiseer ik dat al mijn zorgen en fysieke spanning zo van me afglijden en opgenomen wordt door de grond onder me. Ook visualiseer ik dat ze worden meegenomen door de golven van de zee. Ik ga net zo lang door totdat ik voel dan mijn lichaam lichter en zachter wordt. Ook de spirits vraag ik om mij te ontdoen van alle negatieve energie en zwaarte. Ik voel me steeds lichter en lichter worden, wat een heerlijkheid!

Vanuit deze zen-staat ga ik met mijn gedachten mijn lijf verder in en voel wat erin omgaat, wat het nu nodig heeft. Langzaam ploppen er gedachten en beelden op, waar ik me helemaal door laat meenemen.

Ik detecteer nog wat kleine blokkades in mijn lijf en ga daar met mijn aandacht naartoe. Vraag wat het nodig heeft. De aandacht alleen zorgt al voor meer ontspanning. En ook dan ploppen beelden en gevoelens op die gevoeld willen worden. En ze mogen er zijn, alles in mij mag er zijn.

Na jaren van vechten tegen negatieve gevoelens en pijn, kies ik er sinds kort voor die gevoelens en pijn juist volledig te
omarmen. Wat een bevrijding is dat!

Ik bedank de aarde en spirits voor hun ondersteuning en neem afscheid van mijn fijne zen-plek. Tijd om weer gegrond en vernieuwde energie het dagelijkse leven in te stappen.

Verlang je ook naar meer rust en liefde in je leven? Sluit gezellig aan bij het Liefdesboost weekend van 22-24 november en ontdek wat jij nodig hebt om dat te bereiken ❤️ www.liefdesboost.nl/retraite

Scroll naar top