3 essentiële V's om te leven vanuit je hart

Veel mensen ervaren de maatschappij als een drukke veeleisende omgeving die veel aandacht vraagt. Herken je dat? Werk, kinderen, partner, vrienden, sport, alles vraagt aandacht. Je kan je tijd echter maar één keer besteden.. en waar gaat die dan naar uit? Naar jezelf of naar al die andere dingen?  

Hoe creëer je een liefdevol leven in een wereld die zo ongelooflijk snel gaat?
De oplossing zit ‘m in drie essentiële V’s: vertragen, verstillen en verzachten.
 
Liefde begint met de connectie met je diepere ik, je gevoelslaag. Alleen van daaruit kan je een liefdevolle connectie maken met een ander. En om in contact te komen je diepere gevoelslaag zijn drie V’s van cruciaal belang.
 

Vertragen

Kijk eens of je jezelf een beetje kan vertragen. Dit kan je doen door in plaats van gelijk te reageren op wat zich aandient, jezelf eerst twee vragen te stellen:


1.    waar heb ik nu behoefte aan
2.    wat vind ik nu belangrijk

Door jezelf te vertragen, krijg je meer ruimte om je bewust te worden van wat je doet en waarom je doet wat je doet.
 

Verstillen

Het kan zijn dat je tijdens het vertragen erachter komt, dat helemaal niet zo helder is wat je belangrijk vindt en waar je behoefte aan hebt. Simpelweg omdat je daar heel lang weinig aandacht en ruimte voor hebt gemaakt.

Door elke dag 10 minuutjes van je tijd in te ruimen voor stilte, creëer je hierin meer helderheid voor jezelf. Vergelijk het met een glas water waar zand in zit; zolang het glas in beweging is blijft het zicht troebel. Laat je het glas echter 10 minuten stil staan, dan zakt het zand naar de bodem en kijk je door helder water. Zo werkt het ook met jouw geest. Geef het regelmatig de mogelijkheid om te bezinken, dan ga je met veel meer helderheid door het leven.
 

Verzachten

Gedurende deze ontdekkingsreis naar je diepere ik, zal je ongetwijfeld jezelf gaan tegenkomen. Vind je er van alles van als het niet gelijk goed lukt. Daarom is de derde V een must: verzacht. Wees lief naar jezelf toe (juist als het niet lukt!) en heb geduld. Hetzelfde geduld dat je zou hebben als een kindje leert lopen. Vallen en opstaan, elke keer weer. Wees trots op elk moment dat je beter voor jezelf zorgt, al is het een minuut. Weet dat dit een stap is richting steeds meer verbinding en liefde voor jezelf. Uiteindelijk gaat het als vanzelf, net als bij die kleine die op een gegeven moment soepel door het leven loopt.

 
Zoals gezegd: een liefdevolle relatie met een ander, begint met een liefdevolle verbinding met jezelf.
 

Verlangen

Zou je heel graag stappen willen maken met deze drie essentiële V’s en verlang je naar een stroomversnelling op dit vlak?  Neem dan contact met me op, dan kijken we samen wat voor jou de juiste stap is voor nu! 

Liefs,

Simone
Scroll naar top