Diep van binnen zit er een verlangen om me te verbinden met een ander. Waarom voelt dat toch als zo’n onmogelijke opgave soms?

Mijn hoofd wil zo graag, maar mijn hart… mijn hart vindt het ontzettend spannend. Sterker nog, die is er bang voor. Bang voor de liefde? Ja, bang voor de liefde. Ik snap er ook niets van. En gun mijn hart een andere ervaring.  Daar heeft mijn hart wel heel veel rust, aandacht, liefde en veiligheid voor nodig. Want hoe volwassen mijn lijf en ratio ook zijn, mijn hart is stiekem nog heel jong en kwetsbaar.  Uit onvermogen schopt het soms om zich heen. Niet om de ander pijn te doen, maar om zichzelf te beschermen. Tegen een mogelijke pijn, waar ze zelf maar amper weet van heeft. En wat haar enorm in de weg staat. En dan plopt opeens het nummer van Ciske de Rat op ‘krijg toch allemaal de kolere! Val van mijn part allemaal dood’. Ze voelt haar eigen tekst opkomen, geïnspireerd op de melodie van Ciske.

Alleen is ook maar alleen

Krijg toch allemaal de kolere

Ga van mij part allemaal weg

Ik zal toch in mijn eentje blijven

Ik jaag toch iedereen weer weg

 

Ik vind het echt ontzettend spannend

Mezelf te verbinden met een ander

Ik zou echt helemaal niets liever willen

Maar alles in mij zegt ‘ga toch weg’

Wie zou ik toch, zomaar kunnen binnen laten?

Mij liefde geven, zonder angst

Wie zou ik toch toe durven laten

Het lijkt me toch zo’n mooi gevoel

De angst voor liefde zit zo diep

Zo diep, dat ik er niets van snap

Het zou iets heel erg moois moeten wezen

Waarom zet mijn lichaam zich dan helemaal schrap

 

Ik zou zo graag dit moois willen ervaren

Liefde die stroomt, twee kanten op

Ik zal daarin zelf een andere koers moeten varen

De ander is er al, kom naar me toe

 

Had ik maar, de gave om te durven houden

Te houden van mezelf en alles om me heen

Me veilig voelen met mezelf en een ander

Dan voel ik me nooit meer alleen.

 

Siem-1

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top