5 richtlijnen voor kiezen bij jou passende coach

De wereld puilt momenteel uit van mensen die zich coach noemen. De één is super goed, de ander doet maar wat. Hoe bepaal je nou wat voor jou een geschikte coach is? Deze 5 richtlijnen helpen je kiezen.

Om de juiste keuze te maken om te bepalen wat voor jou de beste coach is, raad ik je aan deze richtlijnen aan te houden:

1. Check of je je veilig voelt

Je veilig en vertrouwd voelen is een noodzakelijke basis om je eigen proces aan te gaan. Je wil dus geen enkele twijfel hebben of jouw coach ‘geschikt’ genoeg is. Als je daarmee bezig gaat zijn, ben je met de verkeerde dingen bezig. Van binnenuit een ‘ja’ voelen is een vereiste om tot groei te komen.

2. Een beetje oncomfortabel voelen is juist goed

Als je je té comfortabel bij iemand voelt, dan is de kans op veel gesprekken en weinig groei aanwezig. Om te groeien zal je uit je comfortzone moeten stappen. Voel je je veilig (basisvereiste) én word je een beetje onrustig als je aan een bepaalde coach denkt? Goed nieuws! Je binnenwereld is in beweging aan het komen en is klaar voor actie.

3. Check de draagkracht van de coach

Een goede coach heeft z’n eigen proces doorlopen en de nodige tijd in persoonlijke ontwikkeling gestopt. Vaak is dit terug te vinden in iemands biografie en cv. Check deze voordat je met iemand in zee gaat. Lees ook de recensies /ervaringen van anderen, deze geven het beste weer hoe iemand als coach wordt ervaren.   

4. Kijk of de coach systemisch / energetisch te werk gaat

Je maakt de meest effectieve groei door als je jezelf kan bevrijden van trekkrachten die buiten jou liggen. Kijkt een coach niet naar het grote plaatje, dan is de kans op ‘werken in de marge’ aanwezig. En dat is zonde. Let er bij het kiezen van een systemisch coach (familieopstellingen) wel op dat diegene een gedegen opleiding tot systemisch coach heeft gevolgd (en niet ervaringsdeskundige is of een cursus heeft gevolgd).

5. Vraag een kennismakingsgesprek aan

De beste graadmeter of een coach bij je past en vice versa is door even telefonisch of live contact te hebben. Vaak weet je het dan gelijk. Voldoet een coach aan bovenstaande criteria of twijfel je er nog over: vraag een kennismakingsgesprek aan en je weet het zo.

Mocht je aan de slag gaan met coaching, dan wens ik je een prachtige reis naar binnen toe. Niets mooiers om de puurste en daarmee leukste variant van jezelf te ontdekken.

Merk je dat er van binnen iets kriebelt van ‘ik wil jou graag als coach’, voel je dan vrij om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Ik help je graag verder.

Scroll naar top