Bron van Liefde en Geluk

Wie is er niet naar op zoek: de bron van liefde en geluk. Bijna net zo mythisch als de pot met goud onder aan de regenboog. Velen zoeken er op dezelfde manier naar: ze streven ernaar buiten zichzelf. En tja, dan is het net als met de pot goud en de regenboog… een kansloze missie. Die nooit ophoudt en altijd blijft hunkeren.

Bestaat de bron van Liefde en Geluk dan niet?

Ja, zeker wel! Deze heb je alleen op een hele andere plek te zoeken: binnen in jezelf. Je draagt het altijd al bij je.

Maar hoe kom je er dan bij? Dat is heel simpel en mega complex tegelijkertijd. Het heeft te maken met het connecten met je innerlijke kracht, met als toegangspoort je innerlijk kind.

Verlichting op je pad

Hoe werkt dat dan?

Ieder mens heeft bij z’n geboorte een onuitputtelijke bron van Liefde en Geluk gekregen. Deze bron bevindt zich op een unieke plek: jouw plek. Vanaf die plek kan je oneindig blijven tappen uit deze bron van Liefde en Geluk.

Verlaat je echter jouw plek, dan droogt je liefde en geluk langzaam uit. Het leven lijkt dan meer op overleven dan op leven.  

Hoe weet je of je op jouw unieke plek leeft?

Hoe kom je er nou achter of je op je eigen unieke plek leeft of dat je ergens ronddwaalt? Dat kan je herkennen aan de volgende signalen.

Op jouw unieke plek:

 • Heb je energie
 • Voel je je gezien en gewaardeerd
 • Maak je moeiteloos connectie met anderen
 • Weet je wat je wilt en waar je blij van wordt
 • Voel je rust en ontspanning
 • Vind je jezelf liefde en overvloed waard

Als je niet op je eigen plek zit:

 • Voel je je niet gezien of gehoord
 • Voel je je niet serieus genomen
 • Worden jouw grenzen niet gerespecteerd
 • Weet je niet wat je wilt
 • Kan liefde niet goed stromen
 • Kan je last hebben van chronische fysieke klachten of vermoeidheid

Wat kan ik hieraan veranderen?

Heb je het gevoel dat je niet of niet helemaal op jouw unieke plek zit, dan is het tijd voor actie! Want uit zichzelf zal het niet veranderen, daarvoor zijn de trekkrachten uit het verleden te groot. Twee opties:

1. Beter leren omgaan met je aangepaste plek

Er bestaan heel veel methodieken en therapieën die je leren om op een andere manier om te gaan met de situatie zoals die is. Deze kunnen enorm helpend zijn om meer in je kracht te komen en jezelf beter te leren kennen. Het nadeel is dat je hiervoor moet blijven werken, omdat ze je niet begeleiden naar jouw unieke plek. Ze leren je omgaan met jouw aangepaste plek.

2. De weg terugvinden naar jouw unieke plek

Naar mijn inzicht de meest krachtige manier om blijvend in je kracht te komen, is het opnieuw gaan innemen van jouw unieke kindsplek. Met alles wat daarbij hoort: de pijn of het verdriet onder ogen komen, waar ooit geen ruimte voor was. Door je innerlijk kind op te halen en in het licht te zetten, kan je liefdevol je eigen plek weer innemen en kan je liefdesenergie en levensenergie weer gaan stromen. Het mooie hiervan: alles wat je gedurende dit proces opruimt, daar ben je levenslang vanaf. Het is dus korte termijn pijn, voor lange termijn fijn!

Ik kan me voorstellen dat deze materie heel mooi en makkelijk klinkt, maar tegelijk ook heel vaag… want tja, hoe doe je dat dan?!

De meeste mensen die bij me langs komen voor coaching zijn zich er heel erg van bewust dat er íets in de weg zit, maar wat? Als ze bij me binnen komen hebben ze vaak nog geen idee waar het over zal gaan. En het mooie is, dat hoeft ook helemaal niet.

Als je je binnenwereld platform geeft om zich met je te delen, dan ontvouwt zich dat vanzelf.

En wat er dan naar boven komt is simpelweg niet te bedenken. En vaak achteraf ook niet te bevatten met het hoofd. Maar zo ongelooflijk helend!

Je moet het zelf doen, maar niet alleen!

Je hebt deze reis naar binnen zelf te maken, dat kan niemand anders voor je doen. Je hoeft het echter niet alleen te doen.

Er zijn mensen die het ervaren als zwakte om hulp in te roepen van anderen. Ik vind dat juist een hele dappere krachtige stap. Het betekent dat je in staat bent tot zelfreflectie, daadkracht en zelfliefde. Dat je het jezelf gunt om hierin ondersteund te worden.

Deze hele dappere mensen begeleid ik graag een stukje op weg naar Liefde en Geluk. Want met deze mindset kan je hele mooi stappen maken.

Wil jij beweging in je leven?

Dan heb jij de eerste stap te zetten. De stappen daarna mag je aan mij overlaten 😉

Zet vandaag een stap(je) vooruit

Het is mijn missie om liefde en geluk de wereld in te brengen. Als onderdeel daarvan stel ik mijn agenda open om een kwartiertje gratis te sparren over hoe jij jouw weg naar liefde en geluk kan (her)vinden. Heb je daar behoefte aan? Je kan hieronder direct een afspraak inplannen. 

Scroll naar top