Doen waar je blij van wordt: makkelijker gezegd dan gedaan

Doe de dingen waar je blij van wordt!
 
Je zou toch denken van duuuh, natuurlijk richt ik me daarop. Ik ga mijn aandacht toch niet schenken aan de dingen waar ik NIET blij van word?
 
Nou, dat laatste valt me nog knap tegen. Hoe bewuster ik ben van mijn eigen gedrag en keuzes, hoe meer ik me verwonder over de keuzes die ik vaak heb gemaakt.
 
Blijkbaar was het voor mij natuurlijker om mijn eigen behoeften opzij te schuiven en er vooral voor een ander te willen zijn. Kan ik iemand helpen? Mooi! I’m in. Zonder er ook maar bij na te denken of ik daar blij van word.
 
Altijd maar geven, met de ander bezig zijn. Zonder te beseffen wat ik nodig heb, waar mijn verlangen ligt.
Naast de ‘nobele’ kant van dit verhaal, heeft mijn eigen gedrag ook een schaduwzijde.
 
Door continu bezig te zijn met anderen, hoefde ik mezelf ook niet aan te kijken. Want als ik dat zou doen, dan zou ik zien dat ik helemaal niet zo goed weet wie ik ben en wat ík wil.
 
Plus zou ik geconfronteerd worden met het de pijn die het bij mij oproept als ik wél gelukkig ben en een ander niet. Dat hoort niet, dat mag niet. Onbewust heb ik een schuld willen inlossen, een soort boete doening.. als ik geef mag ik er zijn.
 
Afgelopen maanden (en jaren) heb ik mijn eigen donkere kant heel diep aan durven kijken, ben ik vele lagen in mezelf doorgereisd. Heb ik oude nog onverwerkte trauma’s durven aankijken, heb ik me laten verwonderen dat deze trauma’s ook uit eerdere levens kunnen komen. En dat je die alsnog kan aankijken en helen. Zodat ze mij in dit leven, in het hier en nu niet meer beïnvloeden.
Want ja, blijkbaar kunnen oude karmische stukken een enorme invloed hebben op je gedrag in het hier en nu. Heel bijzonder om dat te ervaren.
 
Door mijn eigen processen diep te doorlopen, voel ik ook nog meer ruimte om ook anderen hierin te begeleiden.
Je kan iemand zo diep begeleiden als dat je zelf durft te gaan.
 
Daarbij is het voor mij de uitdaging om alleen mensen te gaan begeleiden waar IK blij van word. En me niet te richten op alle mensen die ik zou kunnen helpen. Want dat zijn er namelijk een heleboel 😉
 
Dus bij deze gelijk ook een statement naar mezelf, naar jou en naar het universum:
 
🍀 Ik word er blij van om mensen te begeleiden die zich heel bewust willen verdiepen in het meer en meer verbinden met hun hart en ziel. Mensen die zich bewust zijn dat ze een zielenpad hebben en daarmee willen connecten. En bereid zijn diepe lagen in zichzelf daarbij aan te kijken 🍀
 
Want owww, wat vind ik het heerlijk om samen de diepte in te gaan. Te connecten van ziel tot ziel. Samen de verwondering aan te gaan wat voor dimensies er allemaal bestaan. Ruimte te maken voor liefde en licht.
 
Doen waar je blij van wordt.
 
Nou, dat dus!

Dank aan mijn dierbare vriendin Astrid voor de ‘doe de dingen waar je blij van wordt’ inspiratie (het bordje op de foto heb ik van haar gehad). Zij is daarin een groot voorbeeld voor mij! Lieve Astrid, dank dat je mij bewust hebt gemaakt van het belang hiervan! 😍

Scroll naar top