Ervaringen deelnemers

Simone heeft meer dan 300 mensen individueel en nog veel meer mensen in groepsverband mogen begeleiden naar meer levensgeluk, werkgeluk en liefdesgeluk. Lees hier hun ervaringen. 

Videoreviews online training werkgeluk & levensgeluk

Leonie over de online training

Edwin over de online training

Reviews op Social Media

Videoreviews levensgeluk en liefdesgeluk coaching

Garlyn over Levensboost coaching

Ton over Levensboost coaching

Ervaringsquotes

"Na jaren van vage klachten resulterend in een depressie ben ik na een toevallige ontmoeting bij Simone terecht gekomen. Als nuchtere man kon ik eigenlijk niet zo heel veel met wat ze vertelde, maar ik besloot toch een afspraak te maken. Na de energetische healing was ik in eerste instantie teleurgesteld: zie je wel, het doet niets. Onderweg naar huis veranderde alles. Er gleed een spreekwoordelijk last van me af, ik ervoer de wereld voor het eerst sinds lange tijd alsof ik er deel van uitmaakte en voelde me simpelweg goed. Nu, twee maanden later doe ik dat nog steeds. Simone: bedankt!"
Vincent
Energetische healing
Op het moment dat Simone haar handen op mijn voeten legde voelde ik zware energie uit mijn lichaam glijden. Vanaf dat moment kon ik nog meer in mijn lijf zakken. Ik kreeg contact met mijn hogere zelf en alleen mijn binnenwereld bestond nog. Simone voelde precies aan wat ik nodig had en stuurde daar de energie waar nodig. Mijn hart werd vrijgemaakt van oud zeer en nieuw wit licht kwam binnen. Deze nieuwe levensenergie stroomde door mijn hele lichaam en gaf me heling en verlichting. Het voelt als transformatie want de zwaarte is niet meer terug gekomen. Heel bijzonder en fijn!
Inge
Energetische healing
Simone heeft een significante verandering gebracht in hoe mijn lijf voelt. Ze kan heel goed invoelen wat in mijn lijf niet goed voelt en weet ook hoe ze dat kan oplossen. Haar specialiteit is om balans te brengen en weer helderheid te geven in je diepste hartewens is en dit helpen te manifesteren.
Kirsten
Zielscoaching
"Ik ben de online training gaan doen om weer happy te worden in mijn werk. Het programma was behoorlijk intensief. Enerzijds omdat je gedwongen werd om vanuit je gevoel te onderzoeken en anderzijds dat het best complex was. Ik ben blij dat ik het gedaan heb omdat ik nu weet wat ik ECHT belangrijk vind aan werk en welke stappen ik ga ondernemen om dat te realiseren."
Edwin
Online training werkgeluk
"Heel fijn om in zo’n super inspirerende groep te kunnen werken en elkaar naar een hoger plan trekken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik een nog concreter en beter beeld heb van mijn passie en hoe ik deze kan gaan leven, stapje voor stapje. Mijn focus is veranderd: van alles een beetje, naar precies weten waar ik nu wel en geen energie in wil stoppen. Het heeft me de ruimte gegeven om nog meer mijn eigen keuzes te kunnen maken en daarvoor te gaan staan."
Leonie
Online training werkgeluk
"Ik was vastgelopen en voelde sterk de behoefte aan beweging, welke kant op had ik al in beeld. Juist in deze fase bood de online training mij een fijne houvast en extra motivatie om behoeften en plannen scherp te krijgen en echt aan de slag te gaan. De gezamenlijke opdrachten en liefdevolle begeleiding van Simone zorgden voor nog meer verdieping en zetjes de goede kant op. Aanrader als je écht in beweging wilt komen! "
Evelien
Online training werkgeluk
"Simone is van onschatbare waarde. Scherp, kundig, doortastend, humor, aanmoedigend, eerlijk. Weet je te triggeren, geeft goede adviezen en geeft op de juiste momenten ruimte of geeft je op de juiste momenten een spiegel."
Man (42 jaar)
Jaartraject
"Simone heeft mij veel laten zien over patronen die ik heb, gedrag en gedachten die ik zelf in stand houd en hoe ik deze kan herkennen, erkennen en omzetten tot nieuw gedrag. Vaak door niet alleen te praten over van alles, maar concreet te ervaren in oefeningen alleen of met elkaar."
Vrouw (38 jaar)
Jaartraject
"Simone maakt je bewust van je valkuilen in relaties. Door concreet te maken wat je echt wil en dit te visualiseren, helpt ze je het plaatje scherp te krijgen. Logisch eigenlijk: je kan pas krijgen wat je wil als je ook weet hóe je het wil. Zo kun je hier gericht aan werken. Voor mij heeft het inmiddels de fijne relatie opgeleverd waar ik naar verlangde."
Lisette (31 jaar)
Workshop
"Simone gaat door tot de kern. Ze is open, waarderend, maar doorziet mindfucks en beschermingsmechanismen. Ze nodigt je uit om verder te gaan, er doorheen te gaan. "
Vrouw (38 jaar)
Jaartraject
"Mijn doel was van mezelf te gaan houden en dat is grotendeels bereikt door het jaarprogramma. Ik voel me een stuk beter over mezelf en ben ervan overtuigd er voortaan zelf voor te kunnen kiezen me zo te voelen."
Vrouw (39 jaar)
Jaartraject
"Wauw! Simone weet echt heel snel tot de kern te komen en precies de dingen te zeggen en te doen die nodig zijn. Ze liet me niet met bullshit en 'slimme' argumenten wegkomen. Heftig, maar oh zo fijn!"
Vrouw (37 jaar)
Coaching
"Dankzij Simone heb ik zoveel oud zeer op kunnen ruimen en zicht gekregen op wat mij tegen heeft gehouden in het leven en de liefde. Heftig maar zo waardevol!"
Marleen (47 jaar)
Coaching
"Simone draait niet om zaken heen maar laat je voelen waar de pijn zit. Dat vond ik heel fijn, ze helpt echt om er naartoe te kunnen gaan. Simone voelt vaak mijn pijn of dat van anderen en kan daardoor tot de kern komen. En ze is gewoon super lief!"
Vrouw (47 jaar)
Jaartraject
"Simone heeft humor, is prettig gestoord, maar daarnaast een enorm warm persoon die van haar passie echt haar werk heeft kunnen maken. Mensen verder helpen, bijsturen, motiveren!!"
Man (45 jaar)
Jaartraject
"Ik was in het begin heel sceptisch over familieopstellingen (poppenkast), maar mijn deelname aan opstellingen van anderen hebben mijn beeld snel aangepast. Zeker mijn eigen familieopstelling is super waardevol geweest."
Vrouw (38 jaar)
Jaartraject
"Mijn doel was om, na een burn out, krachtiger te worden. En ja, door het programma ben ik krachtiger! Ik voel me zelfverzekerder en goed zoals ik ben. "
Vrouw (47 jaar)
Jaartraject
"Simone voelt mensen goed aan en kan goed tot de kern komen. Ik vind het fijn dat ze het ook luchtig kan houden. Haar optimisme en openheid over haar eigen proces is ook fijn"
Suus (34 jaar)
Jaartraject

Opmerking: meedoen aan een Levensboost traject, weekend of coaching is  een bijzondere en persoonlijke ervaring. Om deze reden zijn sommige reviews anoniem. 

Uitgebreide ervaringsverhalen

Ik heb het jaarprogramma gevolgd bij Simone. Dat werd afgetrapt door een retraite weekend. Ik was dit 1e weekend super nerveus (angst) voor wat er zou komen. Het is onvoorstelbaar hoe snel Simone een hechte groep maakt uit een diversiteit aan mensen. Na de koudwatervrees ontstond er al snel een veilige en open sfeer in het pittoreske kasteel. In het weekend werden diverse pijnpunten helder. Wat ik zo mooi vind aan de aanpak is dat je zelf het tempo en diepgang kunt beheersen. Sommige pijnpunten waren nog te heftig om op te pakken en die mochten dan wachten tot het moment er wel rijp voor was. In het jaarprogramma heb ik samen met Simone en andere hulptrainers veel handvaten gekregen om bewuster te worden van mijn gevoelens zodat ik kon gaan experimenteren hoe hiermee om te gaan. Ook heb ik in privé sessies nog wat laagjes kunnen halen van de heftige pijnpunten, ook daar geldt: Ik kon zelf aangeven tot hoe ver ik wilde gaan. En dat is zeer prettig. Eind 2019 Na het heftige 1e weekend met voor mij prachtige inzichten en leermomenten heb ik besloten om ook het retraite weekend eind 2019 te volgen. Nu was ik niet meer zo angstig en merkte wederom dat Simone deze keer bijgestaan door Martine al heel snel een gevoel van openheid en geborgenheid wist te creëren. De groepsgewijze aanpak had voor mij twee leermomenten. Enerzijds mijn eigen oefeningen, maar anderzijds ook de oefeningen van de mede cursisten. Tevens vond ik het prachtig om te zien om hoe krachtig de juiste woorden, aanrakingen en timing van Simone en Martine zijn om mensen net dat zetje te geven wat ze nodig hebben om de stap te durven maken. Ik heb gemerkt dat het die finesses zijn die mij die mij dat zetje hebben gegeven om te komen tot waar ik nu ben; Een veel bewuster en tevredener persoon. Dus als je open staat voor persoonlijke ontwikkeling en het toch wel eng vind om in de spiegel te kijken; probeer dan eens het als een warm bad voelend en helend retraite weekend.
Edwin
Jaartraject & weekend
In November werd ik door Simone heel onverwachts gevraagd om mee te gaan naar het retraite weekend in Landgraaf. Ik had nog een paar dagen om te beslissen of ik mee wilde of niet. Uiteindelijk zorgden al mijn twijfels ervoor dat ik letterlijk een half uur voordat ik moest vertrekken besloot om mee te gaan. Wat had ik te verliezen, waarom niet?! Snel mijn tas ingepakt en verder totaal onvoorbereid de auto in. Zelfs na een kleine 4 uur filerijden had ik nog steeds geen idee wat ik in dat prachtige kasteel ging doen (behalve lekker eten). Ik voelde me niet slecht, ik had nergens grote problemen mee, geen trauma’s, wat was mijn doel van dit weekend? Ik focuste me op een doel met veel lading. Maar blijkbaar kon het ook iets veel “simpelers” zijn: voelen en focussen op mezelf. Daar draaide mijn weekend om. Maar ik vond het helemaal niet simpel! Het hele weekend hebben we oefeningen gedaan om aan je eigen doel te werken. Simone en Martine hebben mij hierin heel fijn ondersteund! Ik vond het in het begin een beetje lastig omdat Simone mijn nicht is (Lucky Me!) en dat komt wel heel dichtbij. Maar Simone heeft zo’n liefdevolle en open persoonlijkheid dat het tonen van emoties als iets heel natuurlijks voelt. Ze heeft heel veel mensenkennis en kan (ogenschijnlijk) zonder moeite muurtjes doorbreken. Ik heb hele fijne inzichten gekregen en ook de handvatten om daar iets mee te doen. Ondanks het idee dat ik zonder doel de retraite in ging, bleek er toch genoeg werk aan de winkel. Ik ging met een heel voldaan gevoel naar huis en voelde heel veel rust en aandacht voor mezelf. Zo’n retraite is in mijn ogen perfect voor iedereen die een paar dagen aandacht voor zichzelf wil hebben. Ik weet zeker dat je met mooie nieuwe inzichten naar huis vertrekt.
Esmee
Weekend
Vorig jaar zat ik in een grote dip. Ik zocht vooral, maar vond niet. Want, waar was ik naar op zoek? Ik wist het niet. Was niet blij met mezelf en mijn leven. Single moeder, alleen maar werken en zorgen voor anderen. Niet voor mezelf. Een nieuwe partner, dát zal vast alles oplossen, dacht ik steeds. Maar waarom vond ik die dan al jaren niet?… Er kwamen wel mannen op mijn pad, maar eigenlijk wist ik steeds vanaf het begin al dat hij niet de juiste voor me was. Ik voelde afstand van zijn kant, maar kon hem niet loslaten en hield vast aan ieder sprankje aandacht en dus hoop. Totdat hij mij los liet en ik weer terug viel. Ik kreeg steeds minder zelfvertrouwen en energie. Begin vorig jaar leerde ik Simone kennen. Ik volgde een aantal individuele coachingsessies en leerde vanaf dat moment om aandacht te geven aan mezelf. Simone dook samen met me in pijnpunten uit het verleden, voelde haarfijn aan waar die zaten voordat ik het zelf doorhad en ging ze niet uit de weg terwijl ik ze probeerde te omzeilen. Ik leerde naar de pijn toe te gaan en die te erkennen. Dat gaf lucht, ruimde op! Ik leerde lief te zijn voor mezelf. Compassie te hebben voor mezelf. Niet te oordelen over mezelf (of anderen). Ik werd steeds meer blij! Ik ontdekte steeds meer vanuit mezelf wat ík wil voor mijn toekomst. Een nieuwe partner komt daar zeker in voor. Daarom tijd voor focus en verdieping. Dat vond ik in het VIP-programma! Ik heb mezelf nog beter leren kennen. Geleerd wanneer ik mijn muurtjes optrek en hoe ik ze af kan breken. Geleerd hoe ik verbinding kan maken met mezelf maar zeker ook met anderen. En, geleerd over de dynamieken die kunnen spelen in een relatie. Angstige en vermijdende hechtingsstijlen, verlatings- en bindingsangst. Eyeopeners voor me, maar o zo herkenbaar! Hoe vaak ik niet compleet in de stress schoot als hij een paar dagen niet belde of appte…, wanhopig proberen vast te houden aan wat er wél was. Me niet realiserende dat ik hem daarmee alleen maar meer wegduwde. En, nog het belangrijkste, mezelf daarmee ook wegduwde van mezelf. Ik vond het erg fijn om dat samen met anderen in een groep te doen. Op een plek waar het net is of je in een andere wereld bent. Dat had ik nodig, daar kwam ik los van mijn dagelijkse drukke leven en was alle aandacht echt op mij gericht. De sfeer was vanaf de start veilig. Ik ontdekte dat mijn ervaringen op liefdesgebied en mijn twijfels hierin niet raar of onbenullig zijn. Sterker nog, iedere deelnemer heeft eigen ervaringen en twijfels. Ik voelde me sterker worden door die te delen en te leren van anderen met dezelfde of juist andere ervaringen. En dit allemaal onder de kundige, lieve, veilige, open en speelse begeleiding van Simone en Cynthia. Simone stopt niet waar jij dat zelf wel wil en prikt door. Ze leert je te ontdekken, te voelen en te spelen. Cynthia bewaart rust en kan veel inzicht geven in je eigen familielijn en de invloeden die daarin spelen op je leven nu. Nu het programma is afgelopen, voel ik me krachtiger. Ik ben ik! Die nieuwe partner is er nog niet, maar ik voel me daar niet minder om en heb vertrouwen dat de juiste man wel op mijn pad komt. Mijn relatie met mijn familie, vriendinnen en collega’s is meer open, ik ervaar meer verbinding. Ik neem mijn eigen plek in en twijfel daar niet, of toch steeds minder, over. Want ik ontdek en leer met vallen en opstaan hoor. Maar ik ga spelen en daar heb ik zin in!
Single moeder
Jaartraject
Voordat ik in contact kwam met Simone had ik al een traject van twee jaar achter de rug op het onderwerp leiderschap. Een traject dat was geïnitieerd vanuit mijn werk. Leiderschap leidde uiteindelijk tot inzicht in mijzelf. Hoe ik reageer in bepaalde situaties en waarom. Hoe het komt dat ik soms blokkeer of angstig wordt. Wat mijn verleden voor invloed heeft gehad. In die periode heb ik veel geleerd, maar er bleef een onrust in mij. Ik kwam in die coaching voor mijn gevoel nog onvoldoende ver genoeg. Ik wist veel, maar wist niet hoe ik echt de stap kon maken naar oplossen. Na een korte zoektocht stuitte ik online op een blog van Simone. Ik dacht meteen, ja dat is waar ik naar zoek! Ik ging al haar blogs lezen en besloot daarna contact op te nemen. Liefdesboost belofte is het zijn van een expert in het opsporen van jouw blokkades en het ontmantelen daarvan. Precies wat ik zocht. Simone stelde voor om het VIP programma te doen en dat bleek een programma dat veel bij mij in beweging heeft gebracht! Het startweekend is een ware wasstraat! Drie dagen ondergedompeld op een prachtige locatie, de andere groepsleden echt leren kennen en nieuw inzicht krijgen via een diversiteit aan oefeningen. Het is een vliegende start van het programma. Daarna een aantal terugkomdagen. Die blijven je iedere keer weer nieuwe impulsen geven. Weer nieuwe handvaten om verder te kunnen. Maken je duidelijk in welke valkuilen je blijft stappen. De locatie en de groep wordt een nieuw thuis, waar je je prettig voelt, je volledig jezelf kan zijn en je eigen tempo kan volgen. In de begeleiding vullen Simone en Cynthia elkaar prachtig aan. Simone is doortastend, prikt, confronteert en combineert dat met een mooie dosis humor en aanstekelijke enthousiasme. Cynthia brengt rust, structuur, scherpte, overdenking en checkt goed bij je in of het goed met je gaat. Terugkijkend op het VIP programma kan ik stellen dat ik de onrust die had kwijt ben. Ik heb waardevolle nieuwe inzichten gekregen, een aantal blokkades al kunnen ontmantelen en voldoende handvaten om dit op termijn ook te doen met nog een aantal bestaande blokkades. Wat dat betreft heeft Liefdesboost met het VIP programma gedaan wat zij belooft! Ik raad dit programma dan ook echt aan iedereen aan die serieus met zichzelf aan het werk wil. In een veilige omgeving, met uitstekende begeleiding en een programma dat je gaat verrassen welke inzichten daar voor jou uitkomen!
Niels
Jaartraject
Eind december kwam ik Liefdesboost online tegen. Meteen had ik het gevoel ‘dit is voor mij’. Na een telefoongesprek met Simone wist ik het zeker en heb ik me aangemeld. Waarom ik het zo zeker wist? Ik kon op dat moment wel een beetje extra zelfliefde gebruiken en voelde dat ik op een soort kruispunt stond: kies ik voor de bekende weg met veilige patronen maar tevens wat saai en onbevredigend? Of kies ik voor een nieuwe weg, waarbij ik geen idee heb wat ik tegen ga komen maar wél de verandering en energie kan brengen waar ik aan toe ben? ‘If you do what you always did, you get what you always got’… je kent de uitspraak wellicht wel. Ik realiseerde me dat verandering in mijn eigen handen ligt en dat Liefdesboost hiervoor de katalysator kon zijn. In februari startte het programma van een half jaar. Voor mij was het niet eens alleen maar gericht op een partnerrelatie. Mijn insteek was ook om de relatie met mezelf eens onder de loep te nemen en van daaruit te kijken naar de relatie met naasten, werk, een partner etc. Het startweekend was ontzettend waardevol. In korte tijd leer je onbekenden kennen in een open en veilige sfeer. Ieder heeft zijn eigen verhaal, achtergrond en wensen voor de toekomst. Mooi om deze variatie te zien, maar nog mooier: je ziet iedereen, inclusief jezelf, echt stappen maken gedurende het programma. Soms kleine stappen, soms groot, soms een stapje terug. Maar allemaal even effectief. Om dat te kunnen realiseren bieden Simone en Cynthia kennis, ervaring, oefeningen, humor, rust, speelsheid, beweging, buddy-schap, zakdoeken en een hoop liefde. Waar Simone doorpakt en doorprikt (dat heb je zó hard nodig aangezien je eigen mindfucks en patronen nogal hardnekkig kunnen zijn), is Cynthia degene die her en der in het programma de reflectie en rust inbrengt. Een perfecte combinatie! Wat het mij gebracht heeft? Niet alleen maar inzicht, maar ook de ervaring van het uitproberen van nieuw gedrag. Dus het effect blijft niet alleen beperkt tot ‘zien en denken’, maar zeker ook tot ‘doen en laten’. Voor mij heeft het programma deuren geopend naar nieuwe kansen en ontwikkelingen waarbij ik aan het roer sta; niet vanuit veiligheid, maar vanuit verbinding.
Marlies
Jaartraject
Na slechte ervaringen met praktijkondersteuner en psycholoog had ik geen vertrouwen meer in de reguliere hulpverlening. Na een eerste gesprekje met Simone was mijn interesse gewekt en ben ik de site gaan lezen. Bij een uitgebreider gesprek tijdens een vakantie zag ik een lieve begripvolle coach die echt luisterde en ik voelde toen al een emotionele verbinding. De reactie op mijn verhaal gaf mij het vertrouwen dat dit wel zou kunnen helpen. Achteraf bezien, door het vertrouwen liet ik al snel mijn beschermende muurtje zakken en is daar de basis gelegd voor een succesvolle samenwerking. Het VIP-programma is heel goed bevallen, ook al is het intens en vermoeiend. Ik werd in het diepe gegooid en kon niet meer vluchten voor mijn problemen. Omdat ik zo graag wilde verbeteren, was ik heel gemotiveerd om de vaak lastige oefeningen toch aan te gaan. Het werken in groepsverband heeft daar bij geholpen. Schaduwzijde van de groep vind ik dat je geconfronteerd wordt met problemen van anderen terwijl je al genoeg hebt aan jezelf. Dit leidt af van waar je voor komt, maar de coaches houden dit wel in de gaten dus ik zou het zo weer doen. De aanwezigheid van een 2e coach is fijn, zo is er meer gelegenheid voor persoonlijke aandacht. Bovendien is het leuk om te zien dat de coaches elkaar aanvullen, er zijn vaak meerdere invalshoeken om een probleem te benaderen en op te lossen. Ik heb het gecombineerd met het online-programma, dit vond ik zinvol omdat het goed aansluit bij het VIP-programma en dwingt om zaken goed voor jezelf op een rijtje te zetten. Door het VIP programma heb ik verdriet kunnen verwerken, meer inzicht gekregen in mezelf, meer zelfvertrouwen, kan beter luisteren naar mijn gevoel, kan beter grenzen stellen en heb een beetje minder last van versmelting. Daarnaast kies ik meer voor mezelf wat me ook helpt in mijn werk, heb ik een vriend erbij (mijn buddy van het programma) en begin ik steeds vaker zinnen met ik 🙂 Ik heb grote bewondering voor de liefdevolle manier van coachen met een heel persoonlijke benadering. Daardoor was er geen moment dat ik het idee had dat de coaches het als werk zien. Met hart en ziel wordt iedereen zo goed mogelijk verder geholpen. Ook als dit soms niet leuk is, want ze dwingen je ook om vervelende dingen onder ogen te zien.
Robin (42 jaar)
Jaartraject
Ik had van te voren mijn twijfels of ik wel wat met de aangeboden inhoud zou kunnen. Ben als bèta best kritisch ingesteld. En hoe is het om je problemen met een groep te delen? Ik ben heel blij dat ik gekozen heb om aan het VIP programma mee te doen. Ik voel me vrijer om me te uiten, mijn hart te luchten en te volgen. Ik zie meer het belang van het delen van gevoelens, en ben in het uiten daarvan beter geworden. Ik ben me meer bewust van wanneer ik muurtjes opzet. Dat heb ik niet altijd in de hand, maar ik kan er later wel weer op terugkomen. Ik ben meer mijn plek aan het vinden en innemen. Daarnaast het ik ook nog m’n liefde gevonden! Heb ik mooie mensen ontmoet op de cursus en heb ik er een mooi verhaal bij om te vertellen. Simone, en Cynthia, nogmaals hartstikke bedankt voor jullie betrokken coaching. Dat heeft me echt over een drempel geholpen.
Man (35 jaar)
Jaartraject
Vooraf twijfelde ik of het mij iets op zou leveren of misschien juist zou schaden. Ik zat op een bepaald moment zo diep in mijn burn-out dat ik voor mijn gevoel niets te verliezen had en alles aan moest grijpen om me beter te gaan voelen, vandaar mijn deelname aan het programma. Ik zei letterlijk: ‘ik dompel mijzelf er in onder, kom boven en zie wel wat er van blijft hangen’. Mijn ervaring is positief en heel intens. De theorie en het werken in een groep heb ik als positief ervaren. Mijn gevoel was volledig geblokkeerd, ik heb nu de weg naar mijn gevoel leren kennen. Verder veel belangrijke inzichten zoals dat ik een blok ben en dus energie uit mezelf haal, dat betekent dat ik tijd voor mezelf nodig heb, alleen zijn en dat deed ik voorheen nooit. Verder dat er bepaalde elementen uit mijn verleden een rol spelen in mijn huidige gedragspatronen en dat ik dat vanuit dat bewustzijn nu anders kan doen. Dat mijn beschermer heel duidelijk is, want dan gaan mijn hakken in het zand, vind ik het heel eng om te gaan doen en wil ik het niet, als ik dan laat zijn dan blijkt al snel of ik het echt niet wil of dat het mijn beschermer is.
Vrouw (38 jaar)
Jaartraject
Ik heb Simone voor het eerst ‘ontmoet’ op de website van 365 Dagen Succesvol, waar ze een blog had over haar aanpak die ze de “Liefdes-APK” noemt. Ik vond dat een heel leuke analogie, en ben haar interessante blog en werk wat verder gaan bekijken. Ik besloot om die APK maar eens te doen! Dat was erg interessant en nuttig. Simone is heel professioneel, en daarnaast ook gewoon een leuke meid. Ze weet een goede sfeer en vertrouwen te creëeren, zowel 1-op-1 als in een groep, en dat is heel belangrijk om tot de kern te kunnen komen. Ze heeft een eigen, prettige stijl, waarin ze verschillende ervaringen, kennis en aanpakken gebruikt om tot de kern te komen. Ze is vasthoudend, en dat vind ik heel positief als je zelf ook echt verder wil komen. Ze zal niet zomaar een antwoord aannemen als ze het gevoel heeft dat er meer achter zit, en doorvragen of op een andere manier een idee proberen mee te geven. Ze pelt het echt af zodat duidelijk kan worden waar de crux zit. Naast die één-op-één coachingswandeling heb ik de training van single naar toprelatie samen met een vriendin gevolgd. Ik voelde me wat zenuwachtig toen we begonnen, het zijn toch niet de eenvoudigste dingen om mee bezig te zijn, maar aan het einde van de dag had ik zo’n goed gevoel, ik was er gewoon blij van geworden Heel goed is dat de training uitgaat van het belangrijkste: het uitzoeken van de waarden en normen die voor iedere deelnemer persoonlijk het belangrijkst zijn. De oefeningen zijn heel persoonlijk maar je hoeft niet je hele levensverhaal in de groep te gooien. Simone heeft een aanpak die zich stap voor stap ontvouwt en ontwikkelt, en zo steeds weer wat dichter komt bij waar het om gaat: wat wil ik, wat heb ik nodig, en hoe stel ik me dat voor? Hoe duidelijker dan dat beeld is, hoe beter je je erover voelt. De verschillende onderdelen gaven mij een heel duidelijk beeld van wat ik het belangrijkst vind en het liefst wil, en dat vind ik nu nog steeds heel goed en handig. Ik ging er natuurlijk niet weg met een relatie (in de conventionele zin van het woord), maar zeker met een beter inzicht én met een betere relatie met de allerbelangrijkste persoon: mezelf. Ik zou deze training aanraden aan iedereen die ervoor open staat naar zijn/haar liefdesleven te kijken, en vooral ook naar zichzelf daarin, en wil onderzoeken hoe je daar positief en met jezelf als uitgangspunt in kunt staan.
Leontine (38 jaar)
Coaching en training
Bindingsangst en verlatingsangst… Na mijn laatste lange relatie had ik inmiddels wel door dat ik daar last van had. Terugkijkend op de relaties die ik tot dan toe had gehad was het duidelijk dat die dynamiek een constante factor was, waarbij ik zelf wisselde tussen de ene keer aan de kant van de bindingsangst zitten en de andere keer aan de kant van de verlatingsangst. Dus, verstandig en wijs als ik was, heb ik nadat die relatie op haar eind gelopen was besloten maar een tijdje vrijgezel te blijven. Zou goed voor mij zijn, en met de tijd zouden de bindings- en verlatingsangst vanzelf wel uit mijn systeem verdwijnen. Beetje geduld was alles dat ik nodig had, lekker gemakkelijk. Fast forward naar anderhalf jaar later. Toen had ik wel genoeg tijd gehad. En wilde ook wel weer een relatie. Dus toch maar weer proberen. Niet veel later leerde ik een man kennen met wie ik duidelijk een klik had. En met wie ik al heel snel weer de dynamiek van bindings- en verlatingsangst in dook. Ja kak, hoe kan dat nou? Hoeveel tijd heb ik dan nodig om daarvan af te komen? In dezelfde tijd ook Simone leren kennen en toen ik haar hoorde vertellen over haar werk, over hoe zij mensen met liefdesangst helpt werd er bij mij wat getriggerd. Het besef dat ik een keuze had. Ofwel ik blijf aanmodderen en neem genoegen met het soort relatie dat ik tot dan toe altijd gehad had. Waar de echte verbinding en diepgang mist. Ofwel ik ga er actief mee aan de slag en stel mezelf in staat het soort relatie aan te gaan dat ik nog nooit ervaren had, maar waarvan ik wel overtuigd was dat het bestond. Echte liefde. De keuze was snel gemaakt. Optie 2 uiteraard. Wetende dat dat op korte termijn de minst gemakkelijke weg is, maar vertrouwen hebbende dat dat op de lange termijn het beste was. Dus ik heb contact opgenomen met Simone met de vraag of ze me wilde helpen. Dit was ergens in oktober 2016 geloof ik. Voordat ik het traject startte had ik het idee dat we vooral met mijn voorgaande relaties aan de slag zouden gaan. Want ja, daar was ik toch immers voor gekomen? Om een relatie zonder bindings- en verlatingsangst aan te kunnen gaan? Dus dan ga je kijken naar je vorige relaties om te achterhalen wat daar fout ging, toch? Niet helemaal. In de eerste paar sessies vooral terug gegaan naar mijn jeugd. Mijn ouders. Hun jeugd. Ik heb een nogal bewogen jeugd gehad, waarin veel is gebeurd… Mensen verloren, instabiele thuissituatie… Het passeerde allemaal de revue. En daarmee bedoel ik niet dat we er gewoon over spraken. Ik ging, onder begeleiding van Simone, echt terug naar die tijd. Naar de gebeurtenissen. Naar de mensen die een rol hebben gespeeld in mijn jongere jaren. Alsof je alles weer doorleeft, met alle pijn die daarbij komt kijken. Op zoek naar mijn ‘kleine ikke’’, zoals Simone het noemt. Op zoek naar wat mijn kleine ikke nodig had, maar nooit heeft gekregen van anderen. Op zoek naar of ik haar dat zelf kon geven, wat me in de weg stond om dat te doen. En jemig, wat een effect had dat. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me dankbaar voor de jaren die ik met overleden dierbaren heb gehad, in plaats van verdrietig om het gemis. Voor het eerst in mijn leven realiseerde ik me dat alles wat ik deed, hoe ik op mensen en situaties reageerde, ingegeven was door mijn allerjongste jaren en de relatie met mijn beide ouders. Voor het eerst in mijn leven voelde ik echt contact met mezelf, met mijn kleine ikke. De sessie waarin dat gebeurde herinner ik me nog zo goed. Ik kon door mijn eigen muurtjes heen naar binnen. Naar dat kleine meisje in mij. En met haar in gesprek. En dan kom je erachter dat je haar niet hebt gegeven wat ze nodig heeft. Dat je haar behoeftes hebt genegeerd. Dat ze in een donker hoekje zich verstopt heeft, omdat je er dikke muren omheen hebt gebouwd. Confronterend? Absoluut. Maar evenzo immens bevrijdend. Want dat inzicht betekent ook dat je zelf in staat bent het op te lossen. Dat vind je niet bij een ander, alleen bij jezelf. En daar komt dan ook een stukje verantwoordelijkheid en lef bij kijken. Het inzicht is er, nu de stap om daar ook daadwerkelijk wat mee te doen. Fast forward naar nu, mei 2017. Holy cr*p, wat een ommezwaai heb ik gemaakt! Ik merk het aan alles in mij en aan de mensen om mij heen. Ik omarm mezelf, met alles wat in mij zit en leeft. Ik voel me vrij, speels, nieuwsgierig. Vol met liefde voor mezelf en anderen. Ik deel mijn authentieke gevoelens met mensen om mij heen, waaronder mijn moeder. Nooit gedacht dat ik dat nog zou durven en doen. Mijn band met vrienden en vriendinnen is sterker geworden. Ik neem de emoties van anderen niet meer over, omdat ik me heel goed besef wat van mezelf is en wat van een ander. Ik kom voor mezelf op als het nodig is. Ik hou van mezelf. En ja, ook die relatie waarvan ik wist dat die bestond, maar nog nooit had ervaren, is er. Met echte verbinding en diepgang. Wat een fenomenaal iets is dat zeg. Nog mooier dan ik had durven dromen, op alle vlakken. En ik gun dat gevoel van verbinding met jezelf (en een ander) aangaan iedereen. De weg ernaartoe is niet gemakkelijk. Oude pijn komt naar boven. Het is vallen en opstaan. Het is wennen aan ‘je nieuwe zelf’. In mijn geval moet mijn omgeving wennen aan mijn ‘nieuwe zelf’, aangezien ik hele andere dingen belangrijk vind dan voorheen. Ik hoop dat mijn verhaal mensen een duwtje in de rug kan geven. Mensen die worstelen met liefdesangst. Die weten dat er meer is. Die dat willen ervaren, maar niet zo goed weten hoe. Dat zij dit lezen en de stap durven te zetten om door die oude pijnen heen te werken, want wat je ervoor terugkrijgt is het meer dan waard. Ze zeggen weleens dat de meester zich aandient als de leerling er klaar voor is. Ik was de leerling. Ik was er klaar voor. Simone was de meester. Zonder de liefde, de veiligheid en het vertrouwen die zij mij heeft geboden, had ik dit niet kunnen bereiken. De beste meester die ik me had kunnen wensen.
Vrouw (33 jaar)
Coaching
Sinds de workshop’ passiedag’ in maart 2014 is er een hoop veranderd in mijn leven. Ik maak veel bewuster keuzes, heb een huisje gekocht waar ik erg gelukkig ben, sport weer veel meer, kan m’n werk in de weekenden veel beter loslaten en het allerleukste, ik heb tegenwoordig een heel lief vriendje die mij helemaal accepteert zoals ik ben! “Ik heb Simone leren kennen als reisleidster van een groepsreis (skiën) die ik alleen geboekt had, aangezien mijn vrienden andere voorkeuren hadden. De reis was goed georganiseerd en Simone (reisleider/ ski safarigids) bleek het liefst kritische vragen te stellen en fijne gesprekken te voeren. Vragen die je aan het denken zetent of verhalen die je op jezelf kunt reflecteren. Op het moment dat Simone vertelde over de workshop ‘passiedag’, was ik wel geïnteresseerd, maar dacht niet meteen aan mezelf voor wie het verhelderend zou kunnen zijn. Eenmaal thuis toch in contact gebleven. Simone stelt op zo’n correcte, respectvolle en vertrouwelijke manier vragen, dat ik me bij haar op m’n gemak voelde. Omdat ik zelf voornamelijk vrienden heb die een paar jaar ouder zijn, belandde ik (achteraf gezien) al voor mijn dertigste in het welbekende dertigersdilemma. Een passiedag zou zomaar eens ‘antwoord’ kunnen geven op mijn vragen die vaak door mijn hoofd spoken. Aanmelden dus! De dag was erg prettig. Fijne mensen, klein clubje, duidelijke structuur en behoorlijk intensief. Soms een traan, soms een lach en bovenal heel respectvol naar elkaar. Mijn conclusie was voor mezelf helder, heel veel dingen gaan goed, heb al veel bereikt in mijn leven, heb een leuk sociaal leven, ben blij met mijn werk en mag trots zijn op mezelf. Ook een aantal wensen hardop uitgesproken. Betere woonruimte zoeken, af en toe ‘nee’ zeggen (zowel tegen vrienden als op het werk) en vooral accepteren/ er van genieten als mannen je aandacht geven. Sinds de passiedag (maart 2014) is er een hoop veranderd in mijn leven. Ik maak veel bewuster keuzes, heb een huisje gekocht waar ik erg gelukkig ben, sport weer veel meer, kan m’n werk in de weekenden veel beter loslaten en het allerleukste, ik heb tegenwoordig een heel lief vriendje die mij helemaal accepteert zoals ik ben! De passiedag samengevat; Een intensieve dag waarin je je bewust wordt van bepaalde patronen, een dag die je meer structuur geeft in je denken, een dag waarbij wensen en behoeften concreet geformuleerd worden, een dag waar alles uitgesproken kan worden en vooral een dag waarvan je de dagen/ weken/ maanden erna nog vaak aan terug denkt bij het beleven van veel momenten!”
Vrouw (29 jaar)
Workshop
Simone zorgt voor een prettige en veilige omgeving en geeft feedback die tot meer inzicht leidt. De passiedag is een leuke dag met intensieve momenten die je uiteindelijk een beeld geeft van datgene wat je echt bezig houdt. Ik heb al eerder ervaringen met coaching opgedaan en daarom leek de passiedag me leuk om te doen. De opzet van de passiedag is gestructureerd en er is voldoende tijd om de opdrachten te maken. Ik vind de dag een moment van rust, waarbij ik kon nagaan of ik mijn aandacht aan de juiste zaken besteed (dingen die me energie geven en die er voor mij toe doen). Simone zorgt voor een prettige en veilige omgeving en geeft feedback die tot meer inzicht leidt. Aan het einde van de dag heb ik een overzicht gemaakt van de belangrijkste passies die ik meer aandacht wil geven. Dat overzicht hangt nu aan de muur als reminder voor mezelf. Een mooie reclamezuil met mijn waarheid als tegenwicht tegen de veelheid aan boodschappen uit de wereld om me heen.”
Vincent
Workshop
Scroll naar top