Je hebt gedurende je leven mogelijk 2 muurtjes opgebouwd: eentje tussen je hoofd en je hart en eentje tussen jezelf en de ander. Ontdek in deze animatie wat het effect hiervan is (klik op het plaatje om de animatie te starten).

 

Gevolg: bindingsangst en verlatingsangst

Een van de duidelijkste gevolgen van het hebben van muren is de dynamiek bindingsangst en verlatingsangst. Doordat je aandacht uitgaat naar het duwen en trekken met je partner, ben je allebei onbewust bezig met het vermijden van een diepe hartsverbinding. Omdat deze verbinding veel te spannend is om aan te gaan. Dat zou namelijk betekenen dat je je muurtjes moet laten zakken en deze heb je niet voor niets opgebouwd. En aangezien je zelf ook nog een muur tussen je hoofd en je hart hebt, weet je niet wat er allemaal achter je muur verstopt zit. Wat je wel weet (of bij deze van me kan aannemen) is dat het niet niks is.

Als je een liefdevolle hartsverbinding met een ander aan wilt gaan, dan is het raadzaam om je eigen muurtjes beetje voor beetje te gaan onderzoeken. 

Ontdekken waar de verschillende stenen voor staan en of je ze nu nog nodig hebt. Door het vastpakken, aandacht geven aan de verschillende stenen kan je ze een plek gaan geven. Hierdoor ontstaat ruimte. Ruimte om te voelen. En van daaruit ruimte om écht verbinding te maken met een ander.

 

 

1 reactie op “Muurtjes theorie”

  1. Pingback: Muurtjes die je niet meer dienen - Soulstice

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top

Jouw droom ook manifesteren?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Een grote droom van mij komt uit: samenwonen met mijn grote liefde. Om dat te vieren geef ik 222 euro korting op de online training Manifesteren vanuit hart en ziel!

Kortingscode: SuccesVieren222

Tip: onthou de kortingscode! Deze vul je zelf in bij het afrekenen.